Diverse

Diverse

 • Calitatea unei fotografii

  Calitatea unei fotografii

  Pentru a sustine mai bine ceea ce vrem sa spunem intr-un text, avem nevoie de tabele grafice si fotografii. Dar de cate ori nu ni s-a intamplat cand folosim o fotografie facuta de noi sau copiata de pe internet sa nu fie la calitatea pe care o dorim. De cate ori ca studenti in redactarea unei lucrari, teze de licenta sau de disertatie nu am avut aceste probleme, iar cei de la centrele de printare incercau sa ne explice ca nu avem o rezolutie buna la fotografii.

 • Organizarea eficienta a timpului

  Organizarea eficienta a timpului

  Una din cele mai fregvente probleme ale omului modern reprezinta timpul, fiind totodata una din cele mai pretioase resurse de care dispunem astazi. Organizarea eficienta a timpului presupune cresterea pdoductivitatii si rezolvarea unui numar cat mai mare de probleme. Pentru organizarea timpului avem nevoie de o decizie constienta, prin care trebuie luate anumite hotarari importante ca mai apoi in functie de aceste aspecte sa ne planificam timpul si viata.

 • Crearea unui Curriculum Vitae

  Crearea unui Curriculum Vitae

  Realizarea unui C.V. reprezinta unul dintre cei mai importanti pasi cand sunteti in cautarea unui loc de munca, fiind primul contact cu viitoru angajator. De aceea trebuie sa atraga atentia cititorului si sa demonstreze ca meritati sa fiti intervievati.

 • Cautarea unei fotografii pe internet

  Cautarea unei fotografii pe internet

  Acum sunt peste 60 de miliarde de fotografii doar pe facebook. De la dezvoltarea aparatului de fotografiat pana in 1990 se estimeaza ca s-au realizat peste 57 de miliarde de fotografii in format analogic. Astazi vedem fotografii peste tot. Fotografii instantaneie cu prieteni or familia; fotojurnalism profesionist de buna sau proasta calitate realizate cu diferite surse de fotografiere, fotografii intime scotand in evidenta aspectele sexualitatii omenesti, scene banale despre aspectele vietii, fotografii de la petreceri, fotografii cu celebritati, fotografii cu diferite feluri de mancare etc.

 • Avantajele cititului

  Avantajele cititului

  Cartile din cele mai vechi timpuri cartile au fost una din principalele surse de informare dupa
  limbajul vorbit. Fie ca au fost scrise pe tablite de lut la inceput, fie ca au fost scrise pe papirus mai tarziu, pe pergament sau hartie cartile au reprezentat un mod de comuicare excelent.
  Pentru cei mai multi dintre noi, cititul a devenit un hobby, o mica placere a vietii de cere profitam mai des sau mai rar. Daca am incerca sa intelegem beneficiile cititului va punem la dispozitie 10 avantaje reale de care puteti beneficia daca cititi.

 • Istoria copertilor

  Istoria copertilor

  Nu se stie exact care ar fi originea copertilor, aceasta arta evoluand in timp de la o civilizatie la alta, imprumatand tehnici de la o cultura la alta. Se presupune ca primele coperti au aparut odata cu primele carti realizate in India din frunze de palmier taiate in doua. Copertile aveau doar un rol decoarativ, de protectie a interiorului, decorate cu mici miniaturi desenate cu tusuri colorate. Aceasta idee a fost dusa de preotii budisti in restul lumii asiatice. Nu putem vorbi despre coperti fara a sti despre carti.