Blog

Avantajele cititului

Avantajele cititului

Avantajele cititului

         Cartile din cele mai vechi timpuri cartile au fost una din principalele surse de informare dupa limbajul vorbit. Fie ca au fost scrise pe tablite de lut la inceput, fie ca au fost scrise pe papirus mai tarziu, pe pergament sau hartie cartile au reprezentat un mod de comuicare excelent.

Pentru cei mai multi dintre noi, cititul a devenit un hobby, o mica placere a vietii de cere profitam mai des sau mai rar. Daca am incerca sa intelegem beneficiile cititului va punem la dispozitie 10 avantaje reale de care puteti beneficia daca cititi.

1. am putea avea o vasta cultura generala cu cat varietatea cartilor citite este mai mare;

2. citind obtinem o exprimare corecta, fluenta si coerenta;

3. lecturand cartile ne dezvaluie o sumedenie de intrebari carora le putem gasi o multitudine de raspunsuri din mai multe unghiuri de analiza;

4. citind cat mai mult, va stimulati activitatea cerebrala si asfel va inbunatatiti memoria;

5. va puteti imbunatati imaginatia si creativitatea, permitandu-va sa evadati din realitatea de zi cu zi, sporind capacitatea de a anticipa si de a construi ipoteze;

6. alegand cartea potrivta putem gasi sursele de informatie de care avem nevoie;

7. o carte poate fi remediul perfect la stresul zilnic, si o oaza de liniste si relaxare;

8. cititul este buna metode pentru a vindeca depresia, devenind mai optimisti si mai increzatori in fortele proprii.

9. citind ne starnim imaginatia, punandu-ne in pielea personajelor acelei carti, ajungem sa ne comparam traiurile, sentimentele, experientele de viata cu personajul preferat, devenindu-ne de multe ori un model de urmat. Astfel invatam sa empatizam mai bine si sa devenim mai sociabili.

10. pentru a alunga plictiseala aveti nevoie de o carte pe care sa o cititi. Cartea poate fi purtata cu usurinta pretutindeni. Poate fi luata la serviciu pentru a fi citita in pauze, poate fi rasfoita in mijloace de transport, atunci cand stii ca trebuie sa astepti mai mult timp pe cineva, etc. Citeste cartile care iti plac, cele care iti trezesc curiozitatea ori pe cele din care stii ca vei avea ceva de invatat.

http://1cartepesaptamana.ro/10-beneficii-reale-ale-cititului/

Articole recomandate

Comentarii

0 comentarii

*
*
*
*