Blog

Cautarea unei fotografii pe internet

Cautarea unei fotografii pe internet

Cautarea unei fotografii.

         Acum sunt peste 60 de miliarde de fotografii doar pe facebook. De la dezvoltarea aparatului de fotografiat pana in 1990 se estimeaza ca s-au realizat peste 57 de miliarde de fotografii in format analogic. Astazi vedem fotografii peste tot. Fotografii instantaneie cu prieteni or familia; fotojurnalism profesionist de buna sau proasta calitate realizate cu diferite surse de fotografiere, fotografii intime scotand in evidenta aspectele sexualitatii omenesti, scene banale despre aspectele vietii, fotografii de la petreceri, fotografii cu celebritati, fotografii cu diferite feluri de mancare etc.

         Aparitiile diferitelor medii de fotografiere digitala la preturi accesibile, si usurinta de a transmite fotografiile online a facut ca fotografiile sa fie foarte accesibile. Provocarea pentru unele persoane este calitatea unei fotografii in mediul virtual, nestiind de unde sa inceapa sau unde ar trebui sa caute. Chiar si pentru aceia dintre noi care si-au petrecut multi ani in acest domeniu al fotografiei online, este o sarcina descurajanta fara niste notiuni de baza. De-a lungul anilor prin experimentare s-au dezvoltat diferite strategii care sa ajute la navigarea pe diferite platforme de cautare care sa ajute la gasirea fotografii noi si de materiale scrise despre fotografie.

Iata cateva sfaturi inainte sa incepeti sa cautati fotografii pe internet.

Inceputul poate fi cel mai greu lucru din proces. Nu stii ce sa cauti si de unde sa incepi. Exista un volum foarte mare de informatii iar intr-un timp limitat este aproape imposibil sa le stii pe toate. Iti trebuie doar rabdare.

Concentreaza-te pe un anumit tip de fotografie. Cei mai multi oameni cauta un anumite genuri de fotografie. Ca majoritatea formelor de arta, fiecare gen se compune din alte sub-genuri. De exemplu fotografia de strada poate fi o sub-categorie la fotografie de documentar. Poate stii deja ce fotografie vrei sa cauti. Sugestia este sa te concentrezi pe ce vrei sa cauti.

Inainte de a copia o fotografie trebuie avut grija ca acel ptodus sa nu fie sub restrictia copyright.

Copyrihght este un concept legal, oferind celor care au creat o imagine originala de a avea drepturi asupra ei. In general se impedica comercializarea fara acordul proprietarului. Adaugand „free” sau „gratis” la cuvantul pe care-l cauti aveti posibilitatea de a gasi site-uri care gazduesc fotografii gratuite.

Prin urmare, iata catevadin site-urile care pun gratuit la dipozitia utilizatorilor imagini care pot fi folosite in scop personal si in scop comercial. Aici voi insira site-uri care contin astfel de imagini gratuite:

Stock.xchng, CreativeCommons, Freephotos, Dotgovwatch, Finallycreative, Gimp-savvy, Public-domain-photos, Openphoto, Publicdomainpictures, Clker, Pdphoto, Logodesignweb, Pddepot, Photl, Freeimagescollection, F11digital, Gettyimages, Freeflowerimages, Studio7designs, Freestockfor, Picdrome, Cjophoto, Freeartisticphotos, Morguefile, Textureszone, Niffylux, Photos8

Odata scapati de aceasta problema fotografia trebuie copiata la o rezolutie mare pentru a putea fi prelucrata si a ramane cu o calitate acceptabila.

Trebuie luat in discutie si motorul de cautare. In functie de acesta sansele de a gasi spoereste de la un motor de cautare la altul.

Top 10 motoare de cautare:

         1) Duck Duck Go

este asemanator cu motorul de cautare de la Google cu diferenta ca ofera informatii „zero-click”, adica vom gasi pe prima pagina informatiile de care le cautam iar reclame sunt mai putin numeroase decat pe alte situ-ri.

         2) Yippy Yippy.com

Avantajul motorului de cautare ce poate fi accesat la Yippy.com este cautarea "Deep Web".

In timp ce alte motoare de cautare folosesc indexarea prin programe robot spider, acest motor te ajuta sa gasesti mai usor continut obscur si informatii specializate care ar aparea printre ultimele rezultate pe alte site-uri.

         3) Mahalo Mahalo.com

Este un motor de cautare la care fiecare rezultat trebuie aprobat de o echipa de editori. Dezavantajul este ca ofera mai putine informatii, dar la o calitate mai buna.

         4) Dogpile Dogpile.com

Este o varianta mai veche abandonata de cei de la Google acum catva ani de zile, revine cu unele inbunatatiri, cum ar fi paginatia simpla si un index tot mai mare, cu rezultate de tipul crosslink folositoare.

         5) The Internet Archive The Internet Archive

este un motor de cautare putin diferit fata de motoarele de cautare obisnuite, vrand sa pastreze cat mai mult din continutul fragil al internetului.

Este util atunci cand vrei sa afli cum aratau paginile web acum 10 ani sau cand vrei sa stii ce stiri dominau primele pagini acum multi ani.

         6) Webopedia Webopedia.com

Creat ca o resursa eniclopedica, te invata tot ce ai nevoie sa stii despre tehnologie, IT si internet. Pentru un incepator, este sursa cea mai potrivita de informatii utile.

         7) Ask Ask.com

interfata simpla a acestui motor de cautare si informatiile la indemanda utilizatorului fac din acest motor de cautare sa fie apreciat de foarte multi utilizatori.

Designul este considerat de multi mai simplu si mai usor de folosit decat al altor motoare de cautare mai mari.

         8) Bing Bing.com

este produs de cei de la Microsoft ca o alternativa la Google fiind urmasul motorului de cautare MSN.

Dupa update-ul din 2009, motorul de cautare a fost imbunatit considerabil si poate fi o optiune buna pentru incepatorii neobisnuiti cu internetul.

         9) Yahoo! Yahoo.com

Motorul de cautare Yahoo! ofera, de anul trecut, si o versiune in limba romana, care poate fi cel mai bun loc pentru incepatori.

In cadrul portalului web, Yahoo! ofera stiri, jocuri si multe alte optiuni. Cand vine vorba de cautare, motorul satisface nevoile oricarui novice.

         10) Google Google.com

Google a ajuns cel mai folosit motor de cautare oferind rezultate rapide si relevante. Motorul de cautare poate fi insa dificil de navigat pentru unii incepatori, deoarece este supus in mod constant "atacurilor" site-urilor care vor sa ajunga pe nedrept printre primele rezultate.

Versiunea Google.ro ofera toate resursele gigantului web pentru cei care nu stapanesc inca perfect limba engleza.

 

Articole recomandate

Comentarii

0 comentarii

*
*
*
*