Blog

Modificarea structurii unui tabel in Micrososoft Ofice

         Consideram acest articol ca fiind o completare al precedentelor in care am scris despre softul Microsoft Office Word. Pentru a va ajuta in tehnoredactarea lucrarilor de licenta/disertatie sau teze de doctorat, site-ul nostru ofera tutoriale in acest domeniu.

Ecopertare.ro va asigura nota maxima in prezentarea documentelor.

         Modificarile intr-un tabel

Odata creat un tabel in Word, modificarile aduse ulterior nu afecteaza restul textului din tabel. Chiar si textul din tabel poate fi modificat.

         Clasificarea modificarilor

Facand o analiza asupra tuturor optiunilor de care dispune suita Microsoft Office, este destul de usor sa stabilim o evidentiere catre cele mai importante si desigur, frecvent intalnite:

  • inserarea sau stergerea de coloane sau randuri;
  • modificarea dimensiunii celulelor si coloanelor;
  • combinarea si divizarea celulelor.

Adaugarea si stergerea de coloane si randuri

         Pentru adaugarea unui nou rand la sfarsit de tabel, click in ultima celula si de pe tastatura se apasa “Tab”. Alta modalitate prin care puteti adauga un nou rand este: click in partea dreapta a ultimei celule si apasati “Enter”. Pentru insertia randurilor in mijlocul tabelului, selectati numarul randurilor ce doriti a fi inserate si prin comanda “Table” alegeti: -“Insert rows above”- pentru inserare randuri deasupra pozitiei curente. - “Insert rows below” - pentru inserare randuri sub pozitia curenta. Alta modalitate rapida prin care puteti insera randuri este click dreapta, apoi selectare “Insert Rows”. Pentru stergerea randurilor - se selecteaza , apoi din meniul “Table” alegeti “Delete Rows” sau mai usor, prin click dreapta “Delete Rows”. Pentru stergerea celulelor se procedeaza asemanator “Table”-”Delete cells”; ar trebui sa se deschida o fereastra noua din care se poate opta pentru stergerea celulei curente si pentru deplasarea celulelor care au ramas in stanga sau in sus. Pentru stergerea intregului rand se selecteaza “Delete entire Row”, iar pentru a sterge intreaga coloana selectati “Delete entire column”. Pentru inserarea coloanelor se procedeaza asemenator ca si pentru randuri.

         Modificarea dimensiunii coloanelor si celulelor se realizeaza prin mutarea cursorului mouse-ului intre limita dintre doua coloane, iar atunci cand cursorul arata ca o sageata cu doua capete faceti click si va deplasati cu mouse-ul in ce directie doriti. Alta modalitate rapida de a modifica automat dimensiunile tabelului atunci cand exista text, se face prin selectarea coloanelor respective, apoi din “Table” - “Autofit” - “Autofit to contents” ; astfel latimea coloanelor se ajusteaza in mod automat dupa latimea rubricii care este mai lunga.

Tot in mod automat, Word realizeaza urmatoarea operatie: Pentru ca toate coloanele/randurile sa aiba aceeasi inaltime/latime - se selecteaza apoi din “Table” - ”Autofit” - ”Distribute columns evenly” sau “Table” - ”Autofit” - ”Distribute rows evenly”. O varianta mai simpla catre aceste operatii exista si in bara de instrumente “Tables and borders”. Combinarea si divizarea celulelor (merge, split)

Cum se poate obtine o singura celula din doua sau mai multe celule?

Aceasta operatie se numeste fuzionare, combinare sau unificare a celulelor: se selecteaza celulele respective, iar din bara de meniu alegeti “Table” - “Merge cells”. Cum se poate obtine o divizare a celulelor?

Divizarea celulelor se realizeaza astfel: click pe butonul “Split cells”, apoi ar trebui sa se deschida o caseta de dialog “Split cells”; sause foloseste din bara de instrumente “Tables and Borders” creionul “Draw Table” si se deseneaza marginile de celule acolo unde vreti sa divizati celulele.

Sugestii:

In lucrarea de licenta/disertatie sau teza de doctorat, modificarile tabelelor pe care le faceti in softul Microsoft Office Word sunt destul de usor de realizat. Si in acest articol dorim sa va reamintim de faptul ca un simplu export in pdf al documentului Word, inainte de procesul printarii va diminua timpul de realizare al copertarii pe loc a lucrarii dumneavoastra.

 

 

Articole recomandate

Comentarii

0 comentarii

*
*
*
*