Blog

Vino la print cu PDF

Vino la print cu PDF

De ce sa salvezi in pdf si nu doc? Articolul urmator va aduce la cunostinta cateva argumente cu privire la acest lucru.

Informatii despre PDF

Portable Document Format (.pdf) este un format de fisier creat de Adobe Systems Inc. in 1993, pentru schimb de documente, fiind un standard deschis formal din 1 iulie 2008 de catre ISO.

     Scopul principal alformatului PDF este de a permite accesul la documente, indiferent de sistemul de operare, de calculatorul folosit sau de programele detinute de utilizatori.

     Daca ati realizat un document fie in Word, fie in Writer si intentionati sa realizati copertare pe loc cu printarea lucrarii dumneavoastra, recomandam exportarea fisierului in pdf.

PDF- un format special pentru print

     De cele mai multe ori, datorita multitudinii de versiuni ale programelor instalate exista posibilitatea ca la printare textul din Word/Writer sa fie decalat. Prin decalare, intelegem modificarea automata a textului, in special a alineatelor, paragrafelor precum si a imaginilor, respectiv a pozelor.

Principalul avantaj al salvarii in pdf este ca textul isi va pastra formatarea. Practic, un pdf este un format gandit special pentru print. Din acest motiv cand se doreste printarea unor fisiere de tip Word sau Excel este ideal ca acestea sa fie transformate in pdf.

Amintim cateva din caracteristicile unui format pdf:

  • se pastreaza fidelitatea documentului indepentent de dispozitiv si de program;
  • semnaturi digitale pentru certificarea autenticitatii;
  • combinarea continutului din diverse surse - programe de procesare a documentelor si tabelelor, fotografiilor si imaginilor - incluse intr-un document, pastrand integritarea tuturor documentelor sursa;
  • permite creatorului controlul asupra documentului.

     PDF nu este un format inflexibil ce nu poate fi modificat. Daca fisierul nu e protejat contra modificarilor de catre autor sau daca aveti instalat un soft de editare PDF, acest lucru este cu siguranta posibil.

     Exista cazuri in care autorii de PDF-uri restrictioneaza copierea, editarea, adaugarea comentariilor sau chiar si tiparirea textului de catre utilizatori.

     Programul pentru citire al documentelor in format PDF este Adobe Reader si este gratuit.

     De asemenea, softul de aplicatii OpenOffice.org dispune de gratuitate si in ceea ce priveste posibilitatea exportarii documentelor in format PDF.

     Pentru a afla cum puteti transforma fisierele in format .pdf intrati pe articolul “Export in PDF”.

     Echipa ecopertare.ro va pune la dispozitie un serviciu de printare a lucrarii de cea mai buna calitate si nu trebuie sa va faceti griji pentru imaginea dumneavoastra. Pentru a crea o impresie buna in prezentarea documentului, ecopertare.ro va asigura ca lucrarea dumneavoastra prezinta interes la exterior, prin calitatea superioara a copertii, dar sa nu uitam si de interior – print.

Astfel, se va pastra integritatea vizuala, prin imaginile si fotografiile imprimate perfect pe hartie, ceea ce garanteaza un aspect profesional al lucrarii dumneavoastra.

!!! Deseori au fost probleme cu fisierele care nu erau format PDF – problemele pot necesita tehnoredactare suplimentara iar timul de realizare al copertilor creste destul de mult !!!

Articole recomandate

Comentarii

0 comentarii

*
*
*
*